dagboek > overzicht
Dagboek september 2016Bekiek hele maand 
 
10 september om 18:58
 
Theo Kazemier in actie tijdens frUITmarkt

Van 20 augustus tot en met 1 oktober 2016 exposeert de kunstenaar Theo Kazemier – KZJMR in Galerie Bax Kunst. De expositie wordt zaterdag 20 augustus om 16.00 uur geopend door Babs Keyner.

Wie Theo Kazemier – KZJMR zegt, zegt beweging. Theo is altijd in beweging. Beweging is zijn werk. Het werk is snel, passievol, en in grote hoeveelheden. Toch wellicht tegenstrijdig: De kunstenaar is snel en dat heeft een reden. Theo houdt van rust en isolement. Hij kan zich weken opsluiten om daarna weer te bommen in ‘de buitenwereld’ om zich daarna weer terug te trekken.
Met andere woorden, hij wil zo snel als mogelijk weer naar zijn isolement, een spoor van passionele kunst achterlatend. Kunst met alleen een kwast is voor hem niet voldoende. Dit heeft er voor gezorgd dat hij veel samenwerkingen binnen de kunst heeft gerealiseerd, direct en indirect.

De bevlogenheid van de kunstenaar is ook duidelijk terug te zien in het grootschalige project die hij aanging samen met Galerie Bax Kunst. Speciaal voor deze expositie schilderde hij een groot aantal panelen. Deze zijn in de afgelopen maanden gemaakt in zijn “reizend atelier” van Friesland tot Bussum. Het project werd in de vorm van een action paint demonstratie voortgezet tijdens de frUITmarkt vandaag in Sneek.