dagboek > overzicht
Dagboek september 2016Bekiek hele maand 
 
20 september om 21:14
 
Bijzondere cliënten Talant, Philadelphia & Van den Bent lopen fantastische modeshow!

Sneek - Onder grote publieke belangstelling is vanavond de eerste grote modeshow van mensen met een beperking in de foyer van Theater Sneek gehouden. De modeshow werd georganiseerd door een vrijwilligersproject van Stichting Talant en verschillende bedrijven in Sneek sponsorden het festijn. De avond werd gepresenteerd door gastvrouw Ria Travaille en gastheer Fred Pietersma.

“De cliënten van Talant, Philadelphia en JP van den Bent, vinden dit heel spannend en ook zeker speciaal, want dit soort dingen gebeurt nooit. Alle deelnemers zijn prachtig in de make-up gedaan, het haar is gedaan en dan ook nog eens hele mooie kleren aan. Ze laten zien dat het voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk is om een dergelijke modeshow neer te zetten. Het gaat vanavond echt om hen, zij staan letterlijk in de spotlights op de catwalk van Theater Sneek”, aldus Rudina van Solkema.

Zij was de bevlogen regisseuse van deze modeshow. Naast Van Solkema waren Thea van der Kallen en Doetie de Groot de grote stimulators van de happening.

Of deze eerste modeshow volgend jaar een vervolg krijgt, durfde Van Solkema haar nog niet over uit te laten. “Alles moet belangeloos en mag niets kosten, we hebben alleen maar een klein budget voor patat, frikadellen, kroketten en het drinken dat deelnemers vooraf aan de modeshow kregen. We zijn ontzettende blij met de bedrijven die het mogelijk gemaakt hebben dit te organiseren en dat Theater Sneek ons gratis en voor niets mee werkt is uiteraard geweldig!”

De modellen showden hun kleding en accessoires uitermate professioneel op zelf uitgekozen muziek, van het Bruce Springsteen tot de Mosselman uit Scheveningen.