dagboek > overzicht
Dagboek september 2016Bekiek hele maand 
 
26 september om 12:53
 
VERHAAL HALEN

Op zondagmiddag 9 oktober 2016 starten we een nieuw evenement bij Lewinski te Sneek, aan de Waterhoenstraat 2.
De Snekers Ger de Boer en Anske Smit organiseren deze middag voor het eerst dit najaar.

Ze geven het als titel mee: ‘Verhaal halen‘
Het wordt een middag vol verhalen, gedichten, poëzie en muziek door artiesten uit Sneek of de directe omgeving. We hebben met veel plezier muzikanten, dichters en verhalenvertellers bij elkaar gebracht.

Onze formule is ijzersterk! We weten welke storytellers mensen aan het lachen krijgen en wie er ontroering opwekt. Maar ook nieuwe talentvolle mensen krijgen bij ons een kans! Ze worden met buitengewoon enthousiasme aangekondigd. We proberen in ieder geval een mooie mix van gouwe-ouwen en frisse nieuwkomers te programmeren.
Er staan in ieder geval ook een paar bijzondere primeurs op het podium! aldus Ger de Boer.

Gedichten in het Nederlands maar zeker ook in het Snekers zullen met enthousiasme worden gedeclameerd door niemand minder dan Marrit Jellema, Bob Reen, Sonja Fijlstra Blaauw, Amanda de Vries, Hilbrand Vinckers, Marjan Poutsma en Han Bosma.
Verrassende verhalen zullen worden verteld door Annechina de Jong, Ridzert Postma, Dolf Alberts en Gerben Groenhof.
Muzikale bijdragen worden verzorgd door o.a. de talentvolle zangeres Hiske Oosterwijk uit Mantgum. Zij heeft net een nieuwe CD uitgebracht met zelf geschreven Franstalige muziek. Maar zij zingt live ook muziek van grootheden als Jacques Brel en Serge Reggiani.

Zij wordt qua talent en muziekbeleving vergeleken met de ook als chansonničre begonnen Wende Snijders en met streekgenoot Nynke Laverman. Muzikaal zal het geheel verder oa worden omlijst door de Sneker pianiste Manon Barendsen.
Neem je zakdoek mee want tranen door humor of emotie zijn niet uitgesloten.
Vanaf 15.00 uur is de zaal bij Lewinski open.
Het programma begint om 16:00 uur en duurt tot ruim 18:00 uur

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.‘We zijn altijd super tevreden over ons publiek’ weet Anske Smit ’want elk jaar weer komen we met een vrijwillige bijdrage van iedereen uit de kosten en kunnen we de artiesten in kwestie een paar consumpties en een kleinigheidje als aandenken aanbieden.

Dus wat ons betreft is de entree gratis en zit het Sneker publiek bij het Culinair Podium Lewinski voor een dubbeltje op de eerste rang!