dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2016Bekiek hele maand 
 
6 ňktober om 09:20
 
Nationaal Integratiediner

Sneek - Donderdag 13 oktober a.s. wordt op een zevental locaties in Súdwest Fryslân het Nationaal Integratiediner in praktijk gebracht. Ook de locatie Wommels van de CSG Bogerman sluit hierbij aan. Een drietal scholen, een kerkelijk platform en drie maatschappelijke instellingen, waaronder de bibliotheek, organiseren op heel diverse manieren ontmoetingen tussen allochtone en autochtone inwoners. Eten staat daarbij centraal.


Het Nationaal Integratiediner is een jaarlijkse landelijke manifestatie waarbij kennismaking en ontmoeting tussen de verschillende culturen centraal staat. Lekker eten is de basis, maar de achterliggende gedachte is groter.

Eten en koken spelen in elke cultuur een belangrijke rol. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. Daar heeft iedereen baat bij. Het Nationaal Integratiediner wil onze maatschappij beter maken: niet polariseren, maar samenwerken. De succesformule luidt dan ook:
Het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.

Plaatsen waar het diner is:

CSG Bogerman, afdeling vmbo, in Sneek organiseert tussen de middag een lunch.

RSG Magister Alvinus in Sneek organiseert van 09.00 tot 10.30 uur het samen maken van gerechtjes/hapjes in lokaal 43. In de ochtendpauze worden de hapjes uitgedeeld.

CSG Bogerman in Wommels organiseert van 10.30 tot 11.30 uur een brunch.

Perron 2, Ylostinslaan 1 in IJlst, organiseert van 15.30 – 17.30 uur een integratiemaaltijd.

Het platform Kerk en Vluchteling van de gezamenlijke kerken in Sneek organiseert omstreeks 19.00 uur een maaltijd in het Martinushuis van de Katholieke Kerk, Harinxmakade 12 in Sneek.

Poort 20, Oude Koemarkt 20 in Sneek, organiseert een maaltijd met diverse gerechten.

De bibliotheek van Sneek organiseert omstreeks 15.00 uur een hapjesmiddag.