dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2016Bekiek hele maand 
 
12 ňktober om 12:55
 
Jantje E. Bazuin presenteert boek over Joods Duitse filosofe Edith Stein





Sneek- Voor een select gezelschap heeft auteur Jantje E. Bazuin (87) vanmorgen bij Boekhandel van der Velde het eerste exemplaar van haar nieuwste boek ‘Edith Stein- Een leven vol hartstocht’ aangeboden aan Uzi Hagaď.

Niets is toeval, maar toch wel heel bijzonder dat juist vandaag op Jom Kippoer, de Dag van Vergeving, het boek over Edith Stein gepresenteerd werd en dat de 12de oktober ook nog eens de geboortedag van Edith Stein was. ‘Wat jou toevalt van hogerhand’, dat geloof ik”, aldus Bazuin om te vervolgen met ‘ergens in het heelal zit er iemand een ongelofelijk geintje uit te halen.’





De reden om het eerste exemplaar aan Uzi Hagď ( ‘de moderne frisse Friese jonge Jood’, volgens Bazuin) uit te reiken, is dat hij degene is geweest die mevrouw Bazuin zo’n tien jaar geleden op weg geholpen heeft met het boekproject.





Nadat mevrouw Bazuin het eerste gedeelte uit het boek, verschenen bij Uitgeverij Aspect, had voorgelezen vertelde zij over het leven van Edith Stein.

Na de boekpresentatie kreeg Hagaď een eerste exemplaar en vertelde hij op zijn beurt over de collectie van de Fuks-Bibliotheek. Als voorbeeld had de conservator een prachtig uitgevoerd gebedenboek meegenomen.

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Boekhandel van der Velde.