dagboek > overzicht
Dagboek november 2016Bekiek hele maand 
 
8 november om 18:54
 
Jacques Monasch un jaar later

Jacques Monasch. De krúddampen na ut opsegęn fan syn PvdA-lidmaatskap binne nňch lang nyt optrokken. De digitale krinkjespuiers op FB gaan flink tekear. Dat is ok nyt su ferwonderlek, at je un skeet late mutte je nyt gek opsiën dat anderen over de stank beginne.

Ut Sneker Tweede Kamerlid skreef ut fňlgende briefke an de Kamerfoarsitter en dat leverde ok wear aardech wat reaksy’s op:

“ Geachte voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib,

Hierbij deel ik u tot mijn spijt mee dat ik, als gevolg van de opstelling van de PvdA fractie in het omgaan met de uitslag van het referendum dat op 6 april jl. is gehouden, mijn lidmaatschap van de Tweede Kamerfractie van de PvdA opzeg. Ik zal mijn Kamerlidmaatschap als onafhankelijk Kamerlid voortzetten.

Hoogachtend en met vriendelijke groet,

Jacques Monasch”

Ik bin even in myn argyf doken en plaats hier un gedeelte út un interview dat ik foarech jaar november, 2015, met Jacques Monasch had foar GrootSneek. Ut komt altyd anders…

“Het gaat niet goed met de sociale progressieve politiek. Iedereen ziet wat er gebeurt tussen politiek en samenleving. Het gaat steeds moeizamer. Ik heb mij altijd ingezet voor de working class hero’s, zij zijn de ruggengraat van de maatschappij. Die groep zijn we bijna kwijt en dat is nu juist de groep waar ik voor op wil komen. Hoe kan ik in de toekomst dat vertrouwen tussen die mensen en de politiek weer terug krijgen?

Ik ben een meer uitgesproken politiek Kamerlid. Ik hou van een debat op het scherpst van de snede, zo zit ik in elkaar.”

“Ik moet zelf over vijf maanden beslissen of ik door ga, daar gaan we het over vijf maanden binnen de partij over hebben. De druk in Den Haag is enorm groot, niet in de laatste plaats door en via de sociale media. Ik kan alle kritiek gelukkig nog steeds goed pareren. Ik heb na zeven jaar mijn burgerplicht in ieder geval wel gedaan. Uiteraard denk ik na over mijn toekomst.”

Burgemeester

‘Burgemeester?’ “Als ik ooit burgemeester zou worden, dan alleen als gekozen burgemeester met een eigen politiek mandaat. Maar ga er maar niet vanuit.”

“Misschien ga ik wel weer een eigen bedrijf beginnen, iets met consultaties of mijn oude kunstgalerie voortzetten. En ik heb ook nog hele mooie ideeën rondom een wijnhandel, alleen wat die precies zijn, dat ga ik nu nog niet verklappen. Misschien ga ik ook nog wel eens een roman schrijven, maar vraag mij niet wanneer. Het thema heb ik al!”

Wurdt ferfňlgd!!!

Foto:Jeroen van der Kallen, nomen op 21 september 2014, toen minister Jeroen Dijsselbloem ankwam foar ut Gesprek van Sneek