dagboek > overzicht
Dagboek november 2016Bekiek hele maand 
 
21 november om 19:01
 
Handen omhoog!

Hierbij de cover fan un opsienbarend boek dat woënsdachmiddach presenteard wurdt sal. Ik hew un útnoadeging foar de presentasy kregen en sal der ok naar toe.

Nyt in ut laatste plak omdat der un bekende Sneker met fan doën het!

Onderstaande info wil ik al fast met jum dele, staat overigens gewoan op internet...

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 25-11-2016

Korte inhoud

Banken hebben vrijwel geen cash geld meer in hun kluizen. Dit en de verscherpte veiligheidsmaatregelen maakt dat de klassieke bankoverval op sterven na dood is. Dat was ooit anders.

De jaren zestig en zeventig kenden een hausse aan bankovervallen. Het geld voor de lonen werd nog contant uitgekeerd dit werd in grote hoeveelheden opgeslagen in de kluizen van banken. De banken waren bovendien slecht beveiligd.

Pas vanaf de jaren '70 verbeterde de beveiliging en was een bank overvallen niet langer een fluitje van een cent. Bankrovers werden steeds creatiever en gewelddadiger. Ze wisten te ontkomen met speedboten en snelle auto's. Er werd steeds vaker gebruik gemaakt van zware wapens, shovels en explosieven. Bij de brute reeks overvallen door de Bende Haemers vielen zelfs doden. De Scarface-bende en Mocrovers deinsden er niet voor terug om op de politie te schieten.

De brutale diamantroven van Schiphol en Luchthaven Zaventem staan, samen met de 'diamantroof van de eeuw' op het Antwerp Diamond Center in de Top 10 van de grootste roven van de wereld.

De beroemdste, beruchtste en meest spectaculaire roven en overvallen staan in Handen omhoog! Dit is een overval! Een fascinerend boek over de opkomst en ondergang van de klassieke bankoverval. Vol nieuwe feiten en onthullingen. Zoals wanneer werd de allereerste bankoverval gepleegd? Hoe gaan de daders te werk? Wat doen politie en justitie? Wat was de hoogste buit ooit? Welke Topcriminelen begonnen hun misdaad carričre met een overval?

Met een exclusief voorwoord door John van den Heuvel

Crimewatcher Sjerp Jaarsma (1968) is co-auteur van de bestseller Panorama Misdaaddossier- De Heineken ontvoering en auteur van Kidnapping & Losgeld. Hierover schreef Peter R. de Vries: 'Voor crime-liefhebbers zeer interessant!'