dagboek > overzicht
Dagboek november 2016Bekiek hele maand 
 
22 november om 17:38
 
GrootSneek is wear spraakmakend

Fandaach rolde ut novembernummer fan GrootSneek fan de persen. 'k Had o.a. un interview met Evert van der Veen, hieronder ut intro fan dat ferhaal. Ferder spraakmakende ferhalen over Snekers & Súdwesthoekers met un coverstory over un Sneker No Surrender-lid. Feul leesplezier!

Evert van der Veen & Jikke van der Horst-Ozinga

"In de gelagkamer van De Stadsherberg in Sneek hangt een prachtig schilderij van Jikke van der Horst Ozinga, ooit oudste kasteleinske van Nederland. Op het schilderij is te zien hoe Jikke Ozinga van het vermaarde hotel iemand toespreekt. De reden ligt letterlijk achter haar, een hoopje hondenstront voor haar etablissement, daar achtergelaten door de hondenbezitter, onzichtbaar, die vermanend door Moeke Jikke wordt aangesproken.

Het schilderij is gemaakt door Evert van der Veen, die talrijke unieke schilderijen over zijn stad Sneek en haar inwoners heeft gemaakt. Een portret van een schilder die ernstig ziek is (‘dęr komst tňch nyt foar?’), maar desondanks nog altijd moedig in het leven staat. Zou het niet eens tijd worden een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk te maken?"