dagboek > overzicht
Dagboek november 2016Bekiek hele maand 
 
26 november om 18:42
 
Verdienstelijk gelijkspel O.N.S. Boso Sneek tegen koploper FC Lisse

Sneek- O.N.S. Boso Sneek heeft vanmiddag met 0-0 gelijk gespeeld tegen de trotste koploper FC Lisse van de derde divisie. Zondemeer een bonuspunt voor de Snekers en er had zelfs nog een overwinning in gezeten als Curty Gonzales meteen na de thee zijn vizier iets scherper had gehad. Die tweede helft begon overigens pas na het nodige oponthoud vanwege een blessure van grensrechter A.C. van Dooren. Omdat er geen vierde official aanwezig was moesten de spelers noodgedwongen een halfuur wachten op een vervanger die in de persoon van dhr. Arjan Overwijk gevonden werd.

De eerste helft was ronduit rommelig, met veel balverlies voor beide ploegen. Het liep zeer stroef bij O.N.S. waarbij opviel dat de Snekers weinig succesvol de lange bal speelden. Ook FC Lisse liet niet zien waarom de ploeg de fiere koploper in de derde divisie is. Wel waren de spelers uit de Bollenstreek wat balvaster dan O.N.S., echter ook zij konden de spreekwoordelijke potten niet breken. De 0-0 rustand was dan ook terecht.

Na een extra warming-up kwam O.N.S. beter uit de startblokken en had Gonzales zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. In de tweede helft kwamen er nog een aantal mogelijkheden voor O.N.S. maar gescoord werd er niet, zodat er na een lange middag een nul-nul genoteerd kon worden.

Door het gelijkspel blijven de Snekers gewoon volwaardig meedoen in de razend spannende competitie. Er is zeer weinig krachtverschil in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. O.N.S. heeft 17 punten uit 15 wedstrijden evenveel als Harkemase Boys, SteDoCo en Rijnvogels. Het puntenaantal is goed voor een gezamenlijke twaalfde plaats met maar vier punten achterstand op de nummer zeven in de rangschikking.

Volgende week speelt O.N.S. een uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen die op de zesde stek bivakkeert met 23 punten.