dagboek > overzicht
Dagboek april 2017Bekiek hele maand 
 
4 april om 11:18
 
Kunstenaar Ad Arma bekroont 25-jarig jubileum Galerie Bax Kunst met expositie





SNEEK – Van 15 april tot en met 27 mei 2017 exposeert ex-kunstenaar van het jaar Ad Arma uit Alphen bij Galerie Bax Kunst. De expositie wordt zaterdag 15 april feestelijk geopend door wethouder Mirjam Bakker. Iedereen is van harte uitgenodigd de opening bij te wonen.
Al 25 jaar een bezoek meer dan waard

De solo tentoonstelling van de landelijk bekende Arma vormt de jubileumtentoonstelling van de Galerie. Bax Kunst, begonnen als Galerie Peter Bax, opende de deuren op 16 april 1992. Zij mogen nu dus het zilveren jubileum vieren. “In deze 25 jaar is de Galerie uitgegroeid tot een toonaangevende in Nederland en daar buiten, met een unieke collectie aan hedendaagse kunst. Een onderneming die op drie poten steunt: galerie, kunstuitleen en lijstenmakerij en zo economische crises overwon. Daarnaast zijn wij al deze tijd breed betrokken bij culturele projecten in onze regio en steunen hiermee het culturele klimaat in Súdwest-Fryslân. Ik vind dat wij daar heel trots op mogen zijn. En de toekomst zien wij ook glimlachend tegemoet,” Aldus galeriehouder Redmer Bax. Hij neemt tijdens de expositie tevens het volledige bedrijf over van vader Peter. Hij vervolgt: “Symbolisch mikken vader en zoon op de maand april om de bedrijfsoverdracht financieel en emotioneel af te ronden. Natuurlijk zetten wij er op in dat Peter nog hand en spandiensten zal verlenen in de komende jaren.”
Naast de expositie opening wordt er op 27 mei uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van Peter Bax in het bedrijf met vele leuke gasten en sprekers. De voorbereidingen zijn in volle gang.

‘Niet het weglaten is de kunst, maar het toelaten’

De wereld van Ad Arma (Rotterdam, 1954) is een bijzondere. Hij is een veelzijdig kunstenaar die zich voor zijn werk onderdompelt in de ruimte van de nacht. Ad Arma maakt grafisch werk, bronzen sculpturen, gouaches, schilderijen, keramisch werk en glaskunst. Hierbij is veelal de onderliggende gedachte dat alles samenhangt, één is. Diverse thema’s geven hieraan uiting.

Ad Arma heeft door de jaren heen een indrukwekkend aantal tentoonstellingen en projecten verzorgd en dit doet hij nog steeds. Hij geniet bekendheid als één van Nederlands beste kunstenaars en werd in 2007 uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. Maar ook op internationaal niveau is hij welbekend en is zijn werk op talloze locaties te zien. De kunstenaar exposeerde over de hele wereld, onder meer in Basel, Berlijn, Chicago, Fukuoka, Hong Kong, Keulen, Londen, Osaka en Parijs.

Reizen neemt een belangrijke plaats in in het werk van Ad Arma. Hij heeft Azië in zijn hart gesloten en reist geregeld naar India en Japan om seminars aan jonge kunstenaars te verzorgen en inspiratie op te doen.

De expositie opent zaterdag 15 april om 16.00 uur en duurt t/m 27 mei 2017.