dagboek > overzicht
Dagboek april 2017Bekiek hele maand

8 april om 19:19

O.N.S. strijdend ten onder tegen kampioenskandidaat nummer 1: IJsselmeervogels

Sneek- Even leek het er vanmiddag op dat O.N.S. Boso Sneek zou stunten tegen IJsselmeervogels uit Spakenburg. Dat was toen Iloba Achuna de Snekers verrassend op voorsprong zette, maar binnen no time waren het de Rooien uit Spakenburg die orde op zaken stelden door tweemaal te scoren.

Dat gebeurde allemaal binnen een tijdsbestek van vijf minuten tussen de 20ste en 25ste minuut van het onderhoudende duel. Eerste was het Ali Akla die een slechte terug kopbal van Angelo Zimmerman genadeloos afstrafte en nog geen twee minuten later was het goudhaantje Berry Powel die de 1-2 liet aantekenen. Dat werd ook de ruststand. Meteen na de thee werd het duel in feite beslist door en snel gegeven strafschop aan de Vogels. Powel wist er wel raad mee: 1-3.

In minuut 56 scoorde Berry Powel zijn derde doelpunt en was de wedstrijd helemaal beslist in het voordeel van de Vogels. De ploeg van Sandor van der Heide was simpelweg een maatje te groot voor O.N.S. dat overigens bleef voetballen voor een beter resultaat.

Het zat er vanmiddag niet in, geen schande tegen een ploeg als IJsselmeervogels. O.N.S. is nu gedeeld elfde in de derde divisie met 39 punten uit 30 wedstrijden. Omdat de directe concurrentie ook verloor lijkt het zo goed als zeker dat O.N.S. op handhaving afkoerst. En dat is knap met zo’n krappe begroting, zeker in vergelijking met IJsselmeervogels.