dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2017Bekiek hele maand 
 
22 ňktober om 10:58
 
Oudejaarsconference in oktober

Sneek- Youp van ’t Hek was gisteravond in Theater Sneek. Nee, dit wordt geen recensie al plaats ik het stukje wel onder deze rubriek. Van ’t Hek moet genoten hebben van de schaterlach die een dame op rij 12 keer op keer produceerde. Beter kun je niet krijgen bij een try-out, lijkt mij. Een try-out voor Van ’t Hek zijn oudejaarsconference ‘Een vloek en een zucht’.

Kun je na een try-out al conclusies trekken over een conference die pas aan het eind van het jaar plaats zal vinden? Ja en nee. Ik zag gisteravond wat ik zag en daar heb ik van genoten. Minder grof, milder en heel actueel. Een verademing omdat Van ’t Hek het vloeken, voor mij een gebrek aan woorden, beperkte. Ontroerend omdat hij zich ook twee jaar na zijn bypasses kwetsbaar opstelt. ‘Sentimenteel’ vond een medebezoeker. Ieder z’n mening.
Mooi om te zien hoe langer de avond duurde hoe losser de cabaretier werd, steeds losser van het pak papier dat hij bij zich had. Er kan in de komende weken nog heel veel gebeuren waardoor Van ’t Hek z’n optreden gaat aanpassen, maar er zaten gisteravond al juweeltjes in ‘Een vloek en een zucht’.

Het grote polijsten zal ongetwijfeld nog plaatsvinden, maar beste Youp laat alsjeblieft de gedeelten over je helden van 2017, burgemeester Eberhard van der Laan,Tijn Kolsteren ( het overleden jongetje van de nagellakactie!) en voetballer Abdelhak Nouri staan. Ik vond die passages van een ongekende schoonheid