dagboek > overzicht
Dagboek ˛ktober 2017
 
31 ˛ktober om 18:47
 
Hoe ut is en hoe ut was

Moaie infob˛rden bij de Oasterpoartsbrugge! Wat der achter myn ruch staat is fanself minder moai! Mar dat siŰt hier gyn een nou?!

Sneek ľ Aan de kant van de Tweede Oosterkade in Sneek zijn twee prachtige informatieborden geplaatst over de historie van de Oosterpoortsbrug/ Oosterpoort-kruispunt met tekstuele en fotografische informatie.

Gevat in een roestvrijstalen frame met de info redelijk Ĺhufterproofĺ verpakt in plexiglazen borden. De informatie is afkomstig van de Gemeente, het Fries Scheepvaart Museum en de Vereniging Historisch Sneek.

Mooi initiatief van de gemeente S˙dwest-FryslÔn en een verrijking van de Sneker binnenstad, dat anderzijds toch ook vragen oproept, zoals: waarom zijn de borden in het jaar voor Culturele Hoofdstad 2018 niet meertalig uitgevoerd.
 
31 ˛ktober om 18:42
 
Onder t˛pslagers in Akkrum!

Was wear un pracht fan un middach, diskear bij Slagerij Spijkerman in Akkrum!
 
31 ˛ktober om 18:34
 
EsmÚe Dekker en Chris Tates in My Fair Lady

Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengenů

Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is ÚÚn van de beste musicals ooit gemaakt. Waar My Fair Lady in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al vanaf het najaar 2017 in Nederland te zien. Met deze geweldige cast, duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en evergreens als 'Als het effe kan', 'Kom terug en dans met mij' en natuurlijk 'Het Spaanse graan' zal My Fair Lady de harten van het publiek weer veroveren.

"My Fair Lady is een droomstart in de reeks van grote musical-klassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen", laat producent Hans Cornelissen van Dommelgraaf & Cornelissen weten. "Met een cast waar ik uitermate trots op ben."

De hoofdrollen worden vertolkt door EsmÚe Dekker (Eliza Doolittle), Sjoukje Hooymaayer (als Mrs. Higgings) en Chris Tates (als Professor Higgins). Andere rollen zijn er voor Gerrie van der Klei (alternate voor Mrs. Higgins) Yoran de Bont, Ellen R÷hrman, Esther van Boxtel, Raymond Curvers, Yannick Pluggers en Leo-Alexander Hewitt. De regie is in handen van Paul van Ewijjk.

Musical // wo 08 en do 09 november 2017 // 20.15 uur // Ç 45,00 // TŘ÷ttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400


Harrie Jekkers & Klein Orkest met Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug

Na een sabbatical van 14 jaar gevolgd door de zeer succesvolle voorstelling 'Jekkers en Jeroen', heeft Harrie Jekkers de smaak weer te pakken.
Anno 2017 wil hij nog ÚÚn keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest.

Nederland viel destijds als een blok voor hits als: 'Laat mij maar alleen', 'Koos Werkeloos' en 'Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood)'.

De band scoorde twee evergreens: öO O Den Haagö en ôOver de Muurö. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de LP 'Roltrap naar de Maan'. Een LP met 13 prachtige kinderliedjes waarmee zoĺn beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed.

Harrie Jekkers wil vroeger nog ÚÚn keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest.

Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band, en hij zal daarbij worden begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins (bas), Niek Nieuwenhuijsen (drums) en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen).
Muziek // za 11 november 2017 // 20.15 uur // Ç 27,50 // TŘ÷ttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Nootstroom speelt Gran Partita van Mozart tijdens Topzondag met koffiegeur

Tijdens deze TOPZONDAG geeft Nootstroom onder leiding van Arnaud Oosterbaan een concert met de meeslepende ĹSerenade Gran Partitaĺ van Mozart. Een ensemble van 13 professionele musici uit heel Friesland en omstreken speelt dit beroemde werk, waarvan wordt gezegd dat het wellicht wel het mooiste is wat ooit voor blazers is geschreven. Direct bij binnenkomst wordt het publiek meegenomen in de sfeer van het muziekprogramma. Pakkende anekdotes en inleidingen maken het programma tot een waar feest!

Nootstroom biedt een podium aan musici die, naast hun eigen beroepspraktijk, met collegaĺs willen musiceren op een wijze die zij als waardevol beschouwen. Het denken en handelen als Ĺambassadeur van klassieke muziekĺ is een rode draad die door alle activiteiten van Nootstroom loopt.

Geniet vier tot vijf keer per jaar op zondag van mooie kamermuziek in onze sfeervolle Noorderkerkzaal. De gratis koffie staat vanaf 11.00 uur klaar in het AtriumcafÚ en de concerten beginnen om 11.30 uur.

Muziek // zo 12 november 2017 // 11.30 uur // Ç 10,00 // Noorderkerkzaal, ingang Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11 // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

 
30 ˛ktober om 21:39
 
Jan Pieter van Oosten volgt Bert Roman op bij Rabobank

Sneek- Jan Pieter van Oosten (48) wordt de opvolger van Bert Roman (53), die maandagavond met een officiŰle receptie afscheid nam als directie voorzitter van de Rabobank Sneek Zuidwest Friesland. Roman deed vanavond en publiek zijn Rabobank -stropdas, met Fryske pompeblŕden, af en overhandigde de strik aan zijn opvolger.

Het gebeurde allemaal op het podium van Theater Sneek waar, op verzoek van de scheidend directeur,Yuri van Geest een indrukwekkende lezing hield. Van Geest is een groots ondernemer en spreker op het gebied van innovatie, mobiel internet en ĹSingularityĺ. Singularity is een verzamelterm van de belangrijkste opkomende technologiŰn zoals ICT, biotech (DNA profiling, synthetische biologie, stamcellen), neurotech, nanotech, robots, 3D printen, artificial intelligence, nieuwe energie, brain computer interfaces en ruimtevaart.

Zoals bekend wordt Bert Roman per 1 november directievoorzitter van de Rabobank Stad en Midden Groningen.

 
29 ˛ktober om 21:45
 
Sneker Michel Vlap viert basisdebuut met fantastisch doelpunt

Heerenveen- Veertien jaar zit Sneker Michel Vlap nu bij SC Heerenveen en vandaag kwam een jongensdroom uit: debuteren in het basiselftal van de Pompeblŕdenclub en ook nog eens een schitterend doelpunt scoren! Dat de jonge Sneker na afloop van de wedstrijd tegen AZ uitverkoren werd als Man of the Match was ook volkomen terecht.

Vlap speelde een dijk van een wedstrijd, niet alleen omdat hij in de 22ste minuut de score mocht openen, maar ook zijn tomeloze energie was opvallend. Dat hij in de 75ste minuut gewisseld werd was niet meer dan logisch.

Toch was er voor basisdebutant na 90 minuten een kloterig gevoel, omdat AZ Michel Ĺzijnĺ 1-0 teniet deed door nog tweemaal te scoren en met 1-2 en drie punten rijker naar Alkmaar vertrok.


 
29 ˛ktober om 12:31
 
Boek Harm van der Meer

Snits- It libben fan dirigint, muzykmaster en minskeman Harm van der Meer (Bantegea, 1940) spile him ˘f tusken de skoallen, koaren en orkesten, tusken jonge en Ôlde minsken, yn doarp en stŕd, en yn it iepen fjild. De minsken en de muzyk joegen him gen˘ch stof om in tal űnferjitlike ferhalen en anekdoates op te skriuwen, dy't yn dizze bondel sammele binne.

Yn de wurden fan Hylke Speerstra: 'Optredens mei Harm van der Meer as ynspirator op de bok hiene faak bysűndere mominten. Der kamen mominten dat de wurdearring it applaus foarby gie. Dan foel der yn in grutte katedraal allinne mar in stilte, kearde Harm him nei de tahearders, seach harren yn de wiete eagen en sei er: ''Jim hawwe it begrepen.'' Syn rispinge kin ryk neamd wurde. Gelokkich hat er dŕr, yn beskiedenheid mar mei gefoel foar anekdotyk, in kostber dokumint oer skreaun. Dŕryn blykt er ek noch in master-ferteller te wŕzen.'

De sfearfolle swart-wytfoto's fan Henny van den Berg meitsje it ferhaal kompleet: in portret fan in markante man mei in kleurryk libben.

It boek is ˙tjűn troch Uitgeverij Bornmeer

 
28 ˛ktober om 18:43
 
O.N.S. pakt knap punt tegen koploper Jong Almere City FC

Sneek- Twee punten verloren of ÚÚn punt gewonnen tegen Jonge Almere City FC? Die vraag bleef voor veel O.N.S.ĺers na het laatste fluitsignaal van de lankmoedig fluitende scheidsrechter Sanders hangen. Wanneer O.N.S. in de eerste helft beter met de kansen had omgesprongen dan had de 2-0 er zeker in gezeten.

Nu moesten de oranjehemden zich met een doelpunt van Genridge Prijor, na uitstekend voorbereidend werk van Man of the Match Michael Lanting, tevreden stellen. O.N.S. was voor de thee zeker de bovenliggende partij met attractief voetbal. Na de rust kwamen de jonge gasten uit Almere iets vaker over de middellijn als in de eerste 45 minuten. Uit een van die aanvallen kwam de gelijkmaker min ofte meer uit de lucht vallen. Samet Bulet scoorde akelig koelbloedig de gelijkmaker. In de slotfase mochten de Snekers de meeste aansprak op de volle wint maken. Helemaal in blessuretijd toen een doelpoging van invaller Patrick Amels de paal beroerde.

O.N.S. sprokkelde na tien wedstrijden acht punten bij elkaar en heeft alleen Spijkenisse en Magreb ĺ90 nog onder zich staan. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen DOVO uit Veendendaal.

Op de foto is te zien hoe Samet Bulet de gelijkmaker scoort.

Op mijn FB pagina meer wedstrijdfoto's
 
27 ˛ktober om 18:49
 
Fancy Fair

Oait had ik poaten te min om foaran te staan in un rij foar de Fancy Fair. Dy tiid hew ik had. Ut ferstaan komt met de jaren. Fanmiddach t˛ch even un foto maakt fan al ut kooplustege f˛lk foar de Feemerkhal.
 
26 ˛ktober om 18:15
 
Lemster Paradysfogel

Hoe faak kom ik su nyt teugen, ˛f soek ik se op: Paradysfogels! Fanm˛rren trof ik der wear eentsje, diskear op'e Lemmer. Der stonnen grafserken in de t˙n! Dŕr sal myn ferhaal met har overigens nyt over gaan! Later mear!
 
25 ˛ktober om 17:30
 
Bys˛ndere ontmoeting had...

Later wel mear hier over!
 
24 ˛ktober om 21:31
 
tHENKs foar alle felisitasy's!

Un klein ferjaardachskaartje was t˛p: met oans fader ging ik op 24/04/'81 naar Liwwarden, gelukkech wel retoer! Haanskrift is fan fader. Ok hij had un groat argyf!

Onbetaalber!

 
24 ˛ktober om 11:50
 
Expositie ĹMijne Damesĺ in Theater Sneek

Sneek-Vanaf heden kan er bij bezoek aan het Theater Sneek een nieuwe expositie worden bewonderd. Deze expositie bestaat uit figuratieve werken uit de stockvoorraad van Galerie, Lijstenmakerij & Kunstuitleen Bax Kunst.

De getoonde collectie heeft als thema ĹMijne dames!ĺ en vormt een overzicht van topstukken van Frank Hulscher, Franšois Lodewijckx en Wil Lof.

Frank Hulscher

ĹWie schetst mijn verbazing, als ik het zelf niet doe?ĺ
Frank Hulscher (1958 ľ 2009) studeerde Schilderen en Grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij beheerder van de Grafiekwerkplaats werd en later ook docent. In zijn eigen werk maakte hij gebruik van grafische technieken, tekenen en schilderen.
Zijn werk bestaat bijna altijd uit verschillende beelden, waaruit iedere kijker zijn eigen totaalbeeld vormt. Centraal thema in Hulschers werk is het gevecht om aandacht en liefde tussen man en vrouw. Graficus, musicus, docent.

Franšois Lodewijckx

Franšois Lodewijckx (1939-2013) studeerde aan de Rijksnormaalschool. Van 1964 tot en met 1966 studeerde de kunstenaar aan Het Koninklijk Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hier volgde hij de disciplines vrije grafiek en portretschilderen.
Het meeste werk van Lodewijckx ontstaat uit de verbeelding, met een enkele toevoeging vanuit de waarneming. Naast een sterke thematische gebondenheid (mens, mens en omgeving) vindt een voortdurend materiaalonderzoek plaats. Er werd wel gezegd dat Francois Lodewijckx vertolker was van een droomwereld waarin mens en dier centraal staan. Hij laat een grote veelzijdigheid aan techniek zien bij een zeer doordacht en gevoelig kleurgebruik.

Wil Lof

Schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities, die door hun figuratie bij velen emoties oproepen. Dat is ook de essentie van haar drijfveer, ze gelooft in kunst als medium om gevoelens van emotie, ontroering en saamhorigheid op een aansprekende en herkenbare manier over te brengen op anderen.

Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn, en weer hun weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

Alle werken uit deze tentoonstelling zijn door de galeriehouders Bax met zorg uitgezocht. U bent van harte welkom wanneer u deze werken komt bekijken en stellen u in de gelegenheid deze werken aan te kopen of te lenen binnen de kunstuitleen. In dat laatste geval dient u contact op te nemen met Galerie Bax Kunst. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de kassa van Theater Sneek. Meldt u zich aan de balie.

Deze expositie duurt tot met medio december.
 
23 ˛ktober om 18:22
 
Lida Dykstra ˙t de Knipe

Fanmiddach bij skriŰfster Lida Dykstra in de Kinpe op besoek foar un interview in GrootHeerenveen. Ut was un moai skoft leden dat wij met mekaar praten hewwe, miskyn wel mear 15 jaar. T˛ch was ut kontakt futdaleks wear goŰd! Ut interview met Lida is foar ut novembernummer fan de papieren GrootHeerenveen.
 
22 ˛ktober om 10:58
 
Oudejaarsconference in oktober

Sneek- Youp van ĺt Hek was gisteravond in Theater Sneek. Nee, dit wordt geen recensie al plaats ik het stukje wel onder deze rubriek. Van ĺt Hek moet genoten hebben van de schaterlach die een dame op rij 12 keer op keer produceerde. Beter kun je niet krijgen bij een try-out, lijkt mij. Een try-out voor Van ĺt Hek zijn oudejaarsconference ĹEen vloek en een zuchtĺ.

Kun je na een try-out al conclusies trekken over een conference die pas aan het eind van het jaar plaats zal vinden? Ja en nee. Ik zag gisteravond wat ik zag en daar heb ik van genoten. Minder grof, milder en heel actueel. Een verademing omdat Van ĺt Hek het vloeken, voor mij een gebrek aan woorden, beperkte. Ontroerend omdat hij zich ook twee jaar na zijn bypasses kwetsbaar opstelt. ĹSentimenteelĺ vond een medebezoeker. Ieder zĺn mening.
Mooi om te zien hoe langer de avond duurde hoe losser de cabaretier werd, steeds losser van het pak papier dat hij bij zich had. Er kan in de komende weken nog heel veel gebeuren waardoor Van ĺt Hek zĺn optreden gaat aanpassen, maar er zaten gisteravond al juweeltjes in ĹEen vloek en een zuchtĺ.

Het grote polijsten zal ongetwijfeld nog plaatsvinden, maar beste Youp laat alsjeblieft de gedeelten over je helden van 2017, burgemeester Eberhard van der Laan,Tijn Kolsteren ( het overleden jongetje van de nagellakactie!) en voetballer Abdelhak Nouri staan. Ik vond die passages van een ongekende schoonheid
 
21 ˛ktober om 18:47
 
Oktoberfest in Sneek

Ik fyn ut wel un moai gesicht...!
 
21 ˛ktober om 18:45
 
Quick Boys een maatje te groot voor O.N.S. : 1-4

Sneek- Als, ja alsů Curty Gonzales de enorme kans in de vijfde minuut die hij vanmiddag in de wedstrijd tegen Quick Boys uit Katwijk nu eens had benut, hoe zou het wedstrijdverloop er dan hebben uitgezien? Maar als telt niet en Gonzales wist de op een presenteerblaadje aangereikte pass van Ale de Boer niet te verzilveren. En om het als-woord nog maar eens te gebruiken, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel.

Al in de negende minuut opende Ricardo Kuyvenhoven met een technisch fraai doelpunt de score voor de Katwijkers. Reda Kharchouch verdubbelde in de 23ste minuut de voorsprong voor de prima spelende ploeg van trainer Jan Zoutman.

Na de thee leek het er even op of O.N.S. aanstalten zou maken om het wedstrijdbeeld te kantelen. Helemaal toen de weer uitstekend spelende Michael Lanting de aansluitingstreffer voor de Snekers wist te maken. Amper zes minuten laten was het gedaan met de oranjehemden toen Joey Ravensbergen aan alle illusies een eind maakte en de 1-3 op het scorebord zette.

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal van de soeverein leidende scheidsrechter Edgar Bijl uit Hendrik Ido Ambacht. Volgende week al weer een thuiswedstrijd voor O.N.S. wanneer Jong Almere City FC naar het Zuidersportpark komt. De Almeerders verpletterden vanmiddag rodelantaarndrager Spijkenisse met maar liefst 8-1!

O.N.S. staat nu op een zestiende plaats met zeven punten uit negen wedstrijden.

 
21 ˛ktober om 13:15
 
Georgus Hermanus Josephus Schweigmann overleden

EÚn fan de sympatykste sp˛rtmŕnsen dyĺt ik oait mocht interviewe is George Schweigmann, un alderaardegste kearel. Aflopen woŰnsdach 18 ˛ktober is Schweigmann overleden, hij s˙ op 7 november syn 93ste jaardach fierd hewwe. Un hartinfarkt maakte un end an syn sp˛rtieve leven. Ut was op 18 jannewary 2013 dat hij oans in un ekskl˙syf interview ( filmd deur Rudy Bouma) gaf over de Elfstedent˛cht fan 1963. Met elkaar reed Schweigmann de t˛cht 8 kear ˙t!

 
20 ˛ktober om 17:31
 
Snoade plannen...

(H)earleke herstdach! Tegare bij Onder de Linden an un bakje ( sij mach diskear betale!) en dan binne der altyd moaie gesprekken!
 
19 ˛ktober om 18:51
 

Domela

Su nou en dan bin ik us in Heerenveen, nyt allienech foar ut foetballen mar ok foar GrootHeerenveen. De geest fan Domela Nieuwehuis is n˛ch altyd anwezech in dizze omgeving. Nyt su fanatyk mear as froeger, mar t˛ch.

Hew dizze tekening even met myn mobyltsje op'e foto setten. Ut het wel wat!
 
18 ˛ktober om 18:54
 
Sint Martinush˙s

No ja, der staat Sint Martinushuis, mar dŕr trek ik mij nyt sufeul fan an. Ut bliŰft gewoan un h˙s op syn Snekers. Was ik foarege week n˛ch onder protestanten, fanmiddach was ik bij un antal gastfrije Roomsen te gast. Foarleze ˙t eige werk, fertelle en wear nieuwe ferhalen opdoŰn.

Ut is en bliŰft alle kearen wear un feestje. Ik had n˛ch noait earder in ut Sint Martinush˙s optreden. Mar deur al dy fraaie foto's fan pastoar en skilderijen met un d˙deleke RK achtergroan had ut wel wat!
 
17 ˛ktober om 18:22
 
R˙k de hŔrst, siŰn de fergankelekheid

Fanmiddach in de Franekerfaart, ferder kommentaar is folkomen overboadech. Hier laat ik ut dan ok mar bij op dizze hŔrstdach in ˛ktober.
 
16 ˛ktober om 17:14
 
Plisyhonnen

Myn maat en buurjonge Klaas, was un soan fan de plisy bij oans in de Gysbert Japiksstraat. Se hadden ok un hoan: Binky! Dy learden we alle kunstjes en opdrachten ˙tfoeren. Ut beest fertikte ut overigens kear op kear, kon ok moeilek anders omdat Binky n˛chal an de fette kant was.

Fanmiddach bin ik op besoek weest bij Nic. Hij leidt echte plisyhonnen op. Wat un boeiend ferhaal! Hij en soan gaan der selfs foar naar Amearika. In de f˛lgende GrootSneek leze jum der alles over!
 
15 ˛ktober om 20:48
 
Arjen is un bys˛ndere mins en dat is y!

Op 3 jannewary ontmoette ik Arjen van der Grijn ˙t Grou foar ut earst. Tegare met Jetze van der Goot en Rients Gratama mocht ik op 15 jannewary dizze dry mannen live interviewe tidens un RUR-foarstelling in ut Theeh˙s fan Grou. Ut s˙ achteraf besiŰn inderdaad un bitsje Ĺandere talkshowĺwurdde as deursnee, nyt in ut laatste plak omdat ut foar Rients Gratama syn laatste optreden in ut openbaar weze s˙. Op 7 september overleed Rients. Ferwacht onferwachts.

Op 26 febrewary brandde ut Theehuis fan Grou t˛t de groan toe ou. Foar Grouster en un soad Friezen un klein drama. Arjen van der Grijn had seker syn gouden j˙bileum as grimeur fier sallen in syn woanplak Grou. Omdat ut Theeh˙s n˛ch nyt ˙t de as ferrezen is, wurdde ut feest nou fanmiddach fierd in de foyer fan Theater Sneek.

Dat ut dy fyftiende jannewary goŰd un moai interview weest het durf ik hier wel te skriŰven en dat der un bepaalde klik met Arjen was ok wel. Hoeĺt ut ok is, ik kreech un ˙tnoadeging fan ˙tgever Eddy van der Noord ( hij gaf myn ĹBlauwe engel over mijn borstĺ ok ˙t ) om fanmiddach bij ut feest fan Arjen en syn artistieke frynden anwezech te wezen.

Ut wurdde un prachtmiddach, un bys˛nder feest foar de ˙nike kearel dyĺt Arjen is. Dat hij syn eigen boek ĺ50 Grijngrime-grimeur Arjen van der Grijnĺ krije s˙ dat wist de maestro. Mar dat burgemeester Fred Crone fan de gemeente Liwwarden hem fanmiddach ˙t naam fan de Koaning de fersiersels bij ut Offisierskap in de Orde fan Oranje Nassau opspelde s˙ was un folkomen ferrassing foar Arjen: ôIk ben totally flabbegasted!ö

Se waren allemaal over de Afsl˙tdyk naar Sneek komen, Kees van Kooten, un groat gedeelte fan de Klokhuis crew, Ben Rebel, Luc Runderkamp en gaan sumar deur. Un soad akteurs ˙t Fryslaan dyĺt der toe doŰn gaven acte de prÚsence. Minsen ˙t de weareld fan ut witte doek. K˛rtom al dy honderden minsen dyĺt letterlek deur Arjen onder hannen nommen binne in de loop fan de jaren.

En Arjen? Hij maakt gyn onderskeid in minsen, midden onder un gesprek fliegt hij naar b˙ten om p˛rtier Cor te bedanken dat hij frijwilliech bij de deur staat. Hij gaat naar de frijwillegers in de gaderobbe om dy te bedanken. Ut ferhalen hore wij hoeĺt hij amateurakteurs foar un appel en un ei ˙t de braan helpt. Moesten der un spesiale pr˙k komme foar minsen dyĺt un chemokuur ondergaan, se konnen rekene op Arjen!

N˛ch us un hele bys˛ndere man, dyĺt um folkomen self bleven is. Ik fon ut bys˛nder dat ik bij syn feest anwezech weze mocht! tHENKs!!

Foar mear foto's ferwies ik naar myn FB-pagina.
 
14 ˛ktober om 17:28
 
Seuven x Seuven

Onbetaalber moaie momenten: Pieter dy't syn haar in de kuif doŰt, de andere mannen al naar de kantine en un foetbaltas met fers swit en lekker wat punten! P˙re rykdom op sumar un ˛ktoberfrijdachavend in Oudega Wee! Manman wat kan ik dŕr t˛ch fan geniete.
 
13 ˛ktober om 16:28
 
Stien

Der wurdt gelukkech goŰd op de stien foar 'SIPKE' past! Dat doŰt mij wel wat. Klasse Dijkstra's!!!
 
12 ˛ktober om 20:16
 
Onder loanwerkers

Ik mach graach onder de mŕnsen weze. L˙stere wat anderen te fertellen hewwe. Ik bin gek op moaie ferhalen, geskiedenissen dy't echt bin. Wat beweegt minsen om dingen te doŰn dy't se doŰn. Hoefeul lui s˙ ik al nyt in myn leven teugen kommen weze? Met sommigen lope je un heel skoft op, andere ontmoete je mar 1 kear en make dan al un ferpletterende indruk.

Fanm˛rren was ik onder loanwerkers. Uteraard praat ik dan Frys, je komme faak dichter bij de kern at je de taal aktyf behearse dy't de gesprekpartners 'ornaris ek prate'.

Een moaie ˙tspraak dy't ik fanm˛rren notearde w˙ ik jum alfast nyt onthouwe. "Baas wŕze is net sa muoilik. Je hoege allinne JA of NEE te sizzen. Allienech wannear't je JA of Nee sizze is wolris dreech..."

Binnenk˛rt mear in un GrootSneek-aflevering over ut familybedriŰf!
 
11 ˛ktober om 17:15
 
Optrede foar eigen parochy...

Niks nofleker as optrede foar eigen parochy! Fanmiddach mocht ik foar mar liefst 375 leden fan de PCOB Fryslaan ( dy letters staan foar Protestant Christelijke Ouderen Bond) foarleze ˙t eigen werk.

De PCOB'ers hadden fandaach in de S˙derkerk hun jaarlekse Provinsydach. Ut groat ĹChristelijk Seniorenkoor Frieslandĺ onder leiding van mevrouw Grietje Dam song un antal fersen en tussen dy sangbl˛kjes in mocht ik de fitale ouweren in ut Snekers foarleze en fertelle. Moai p˙blyk!
 
10 ˛ktober om 18:20
 
Ritme...

Mut n˛ch wel even in un Sneker ritme komme!
 
9 ˛ktober om 19:25
 
 
8 ˛ktober om 13:59
 
Valenciaaaaa!

Was ut histoarys wat ik metmaakte in de aflopen week? Ut skeelt 15 graden, laat ik ut dŕr earst mar us op houwe! En ik ston wear midden tussen ut f˛lk!