dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2017Bekiek hele maand 
 
24 ňktober om 11:50
 
Expositie ‘Mijne Dames’ in Theater Sneek

Sneek-Vanaf heden kan er bij bezoek aan het Theater Sneek een nieuwe expositie worden bewonderd. Deze expositie bestaat uit figuratieve werken uit de stockvoorraad van Galerie, Lijstenmakerij & Kunstuitleen Bax Kunst.

De getoonde collectie heeft als thema ‘Mijne dames!’ en vormt een overzicht van topstukken van Frank Hulscher, François Lodewijckx en Wil Lof.

Frank Hulscher

‘Wie schetst mijn verbazing, als ik het zelf niet doe?’
Frank Hulscher (1958 – 2009) studeerde Schilderen en Grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij beheerder van de Grafiekwerkplaats werd en later ook docent. In zijn eigen werk maakte hij gebruik van grafische technieken, tekenen en schilderen.
Zijn werk bestaat bijna altijd uit verschillende beelden, waaruit iedere kijker zijn eigen totaalbeeld vormt. Centraal thema in Hulschers werk is het gevecht om aandacht en liefde tussen man en vrouw. Graficus, musicus, docent.

François Lodewijckx

François Lodewijckx (1939-2013) studeerde aan de Rijksnormaalschool. Van 1964 tot en met 1966 studeerde de kunstenaar aan Het Koninklijk Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hier volgde hij de disciplines vrije grafiek en portretschilderen.
Het meeste werk van Lodewijckx ontstaat uit de verbeelding, met een enkele toevoeging vanuit de waarneming. Naast een sterke thematische gebondenheid (mens, mens en omgeving) vindt een voortdurend materiaalonderzoek plaats. Er werd wel gezegd dat Francois Lodewijckx vertolker was van een droomwereld waarin mens en dier centraal staan. Hij laat een grote veelzijdigheid aan techniek zien bij een zeer doordacht en gevoelig kleurgebruik.

Wil Lof

Schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities, die door hun figuratie bij velen emoties oproepen. Dat is ook de essentie van haar drijfveer, ze gelooft in kunst als medium om gevoelens van emotie, ontroering en saamhorigheid op een aansprekende en herkenbare manier over te brengen op anderen.

Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn, en weer hun weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

Alle werken uit deze tentoonstelling zijn door de galeriehouders Bax met zorg uitgezocht. U bent van harte welkom wanneer u deze werken komt bekijken en stellen u in de gelegenheid deze werken aan te kopen of te lenen binnen de kunstuitleen. In dat laatste geval dient u contact op te nemen met Galerie Bax Kunst. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de kassa van Theater Sneek. Meldt u zich aan de balie.

Deze expositie duurt tot met medio december.