dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2017Bekiek hele maand 
 
31 ňktober om 18:34
 
Esmée Dekker en Chris Tates in My Fair Lady

Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen…

Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt. Waar My Fair Lady in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al vanaf het najaar 2017 in Nederland te zien. Met deze geweldige cast, duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en evergreens als 'Als het effe kan', 'Kom terug en dans met mij' en natuurlijk 'Het Spaanse graan' zal My Fair Lady de harten van het publiek weer veroveren.

"My Fair Lady is een droomstart in de reeks van grote musical-klassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen", laat producent Hans Cornelissen van Dommelgraaf & Cornelissen weten. "Met een cast waar ik uitermate trots op ben."

De hoofdrollen worden vertolkt door Esmée Dekker (Eliza Doolittle), Sjoukje Hooymaayer (als Mrs. Higgings) en Chris Tates (als Professor Higgins). Andere rollen zijn er voor Gerrie van der Klei (alternate voor Mrs. Higgins) Yoran de Bont, Ellen Röhrman, Esther van Boxtel, Raymond Curvers, Yannick Pluggers en Leo-Alexander Hewitt. De regie is in handen van Paul van Ewijjk.

Musical // wo 08 en do 09 november 2017 // 20.15 uur // € 45,00 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400


Harrie Jekkers & Klein Orkest met Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug

Na een sabbatical van 14 jaar gevolgd door de zeer succesvolle voorstelling 'Jekkers en Jeroen', heeft Harrie Jekkers de smaak weer te pakken.
Anno 2017 wil hij nog één keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest.

Nederland viel destijds als een blok voor hits als: 'Laat mij maar alleen', 'Koos Werkeloos' en 'Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood)'.

De band scoorde twee evergreens: ”O O Den Haag” en “Over de Muur”. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de LP 'Roltrap naar de Maan'. Een LP met 13 prachtige kinderliedjes waarmee zo’n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed.

Harrie Jekkers wil vroeger nog één keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest.

Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band, en hij zal daarbij worden begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins (bas), Niek Nieuwenhuijsen (drums) en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen).
Muziek // za 11 november 2017 // 20.15 uur // € 27,50 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400

Nootstroom speelt Gran Partita van Mozart tijdens Topzondag met koffiegeur

Tijdens deze TOPZONDAG geeft Nootstroom onder leiding van Arnaud Oosterbaan een concert met de meeslepende ‘Serenade Gran Partita’ van Mozart. Een ensemble van 13 professionele musici uit heel Friesland en omstreken speelt dit beroemde werk, waarvan wordt gezegd dat het wellicht wel het mooiste is wat ooit voor blazers is geschreven. Direct bij binnenkomst wordt het publiek meegenomen in de sfeer van het muziekprogramma. Pakkende anekdotes en inleidingen maken het programma tot een waar feest!

Nootstroom biedt een podium aan musici die, naast hun eigen beroepspraktijk, met collega’s willen musiceren op een wijze die zij als waardevol beschouwen. Het denken en handelen als ‘ambassadeur van klassieke muziek’ is een rode draad die door alle activiteiten van Nootstroom loopt.

Geniet vier tot vijf keer per jaar op zondag van mooie kamermuziek in onze sfeervolle Noorderkerkzaal. De gratis koffie staat vanaf 11.00 uur klaar in het Atriumcafé en de concerten beginnen om 11.30 uur.

Muziek // zo 12 november 2017 // 11.30 uur // € 10,00 // Noorderkerkzaal, ingang Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11 // www.theatersneek.nl // 0515 431 400