dagboek > overzicht
Dagboek november 2017Bekiek hele maand 
 
2 november om 17:24
 
'Wee Zie Tessers' beleggen reunie

Sneek- Op 15 december is het 85 jaar geleden dat Wit Zwart Sneek (WZS) werd opgericht. Niet direct een ‘courant’ jubileum, maar dat hebben Wit-Zwarters ook niet nodig om een feestje/reünie te organiseren! Daarom wordt op vrijdag 15 december aanstaande op feestelijke wijze stilgestaan bij de oprichting van deze roemruchte Sneker voetbalclub.

Dat zal gebeuren in het clubhuis van SWZ, de bijna tien jaar geleden ontstane vereniging, voortgekomen uit de fusie tussen v.v. Sneek en WZS. ,,Het is voor ons als stichting Vrienden van Wit Zwart volkomen logisch dat we daar het feestje houden", aldus Fred Zijlstra, oud-speler van zowel WZS als Sneek en nu betrokken bij SWZ.

"Het geeft aan dat de fusie in alle opzichten een succes is. Snekers en Wit-zwarters werken met veel plezier en trots samen in SWZ. Dat wij, zeg maar de bloedgroep Wit Zwart, een reünie organiseren om het 85-jarig bestaan te vieren, is daarvan ook een bewijs. Binnen SWZ wordt elkaar de ruimte geboden om de herinneringen aan het mooie verleden levend te houden."

De WZS-reünie zal meer dan honderd personen trekken. Het SWZ-clubhuis zal uit zijn voegen barsten. Nico Altenburg, ook oud-speler van WZS en Sneek en nu betrokken bij de organisatie: ,,We hebben zeer bewust vastgehouden aan de exacte oprichtingsdatum. We hadden het feest een dag kunnen opschuiven, maar door op de vrijdag 15 december te blijven, kan het gebeuren dat huidige SWZ-leden na de training gewoon bij het feest kunnen aanschuiven. Dat willen we graag, om aan te geven dat de eenwording een succes is geworden."

Onder de talrijke aanwezigen met wit-zwart bloed is één zeer speciale gast: Douwe Boersma. Deze ras-WZS’er (bijna 450 wedstrijden in het eerste elftal over een periode van 21 jaar) was destijds fel gekant tegen de fusie en zette sindsdien geen voet op de SWZ-accommodatie aan de Molenkrite. Maar de tijd heelt alle wonden, zo blijkt. Douwe en zijn vrouw Petra komen op 15 december naar de reünie. Fred Zijlstra:"Daar zijn alle wit-zwarters enorm blij mee. Douwe hoort erbij. Hij weet dat veel clubgenoten van vroeger wel zijn meegegaan in de fusie en in de afgelopen tien jaar hebben genoten van alle ontwikkelingen. Het wit-zwarte karakter is binnen SWZ behouden gebleven en samen met de sterke punten van de v.v. Sneek heeft dat een geweldige vereniging doen ontstaan. Bij de senioren en de jeugd, in de zaal en bij het vrouwenvoetbal draait alles naar wens."

Via de Facebook-pagina van WZS en de website www.swzbososneek.nl kan meer informatie over de reünie worden verkregen. Daar kan men zich ook opgeven voor het feest.