dagboek > overzicht
Dagboek november 2017Bekiek hele maand 
 
8 november om 14:24
 
At the Watergate infocentrum geopend

Over precies een halfjaar zal in het hart van Sneek de dertiende editie van het European Youth Music Festival losbarsten.Van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 mei 2018 moet het festival onder de noemer ‘At The Watergate’ zo’n 7.000 musici en 60.000 bezoekers trekken.

Vanmiddag opende SWF-wethouder van cultuur, Mirjam Bakker, het infocentrum voor het pretentieuze muziekfestival. Dat deed Bakker samen met Ben van der Knaap, artistiek leider van At the Watergate, door een reusachtig Waterpoortzeil omhoog te hijsen en daarna de bezoekers, voornamelijk de ‘incrowd’ uit het Sneker en Friese cultuurwereldje, uit te nodigen voor bubbels zonder alcohol.

De ruime en overzichtelijke inforuimte, een gedeelte van de onderste etage van de Martinistate, zal vier middagen per week open zijn waar belangstellenden terecht kunnen voor de nodige informatie.

Tjeerd van Bekkum, sinds juli dit jaar directeur van de organisatie Culturele Hoofdstad van Europa 2018, noemde At the Watergate een van de hoofdacts van het culturele festijn.