dagboek > overzicht
Dagboek november 2017Bekiek hele maand 
 
24 november om 18:13
 
In SWF dronken ze een glas, deden een plas en (bijna) alles blijft zo als het was!

Sneek- Woensdagavond even na 11 uur werd duidelijk dat het CDA wederom de grootste partij in SWF is. Met een winst van een zetel is de partij van Maarten Offinga verreweg de grootste partij, de Christen Democraten hebben maar liefst 5 zetels meer dan de PvdA.

De lijsttrekker van de socialisten, Stella van Gent, jubelde al dat ze geen zetel hoefden in te leveren. Ook de FNP bleef met 5 zetels stabiel.

Enige dissonant van de huidige coalitie vormde D66, dat tegen alle verwachtingen een zetel moest inleveren. Je hoeft geen top analist te zijn om te concluderen dat er in bestuurlijk SWF geen aardverschuiving gaat komen.

Maarten Offinga bleef woensdagavond tegen midden nachtelijk uur uitermate politiek correct door over een een vraag wat de nieuwe coalitie zou moeten worden, te antwoorden: “Ik wacht het even af, dat is nu nog veel te prematuur!” Om er na enige seconden later aan toe te voegen: “Ik heb vanavond wel 10 uitnodigingen gehad om te praten.”

Offinga, die uiteraard de nieuwe formateur gaat worden ( informateur Sander de Rouwe is alleen maar voor de bühne!) gaat ongetwijfeld voor het zittende college. Mat dit verschil dat hij niet om winnaar VVD heen kan. De liberalen hebben met 4 zetels het dubbele aantal ten opzichte van D66. Het zou dan ook niet logisch zijn om door te gaan met wethouder Bakker van de democraten.

Coming man Mark de Man van de VVD liet meteen nadat de verkiezingsuitslag er was, al blijken graag in het nieuwe college te willen mee doen. Bovendien is hij als inwoner uit het voormalige Littensradiel wel de stem van de bewoners daar!

Nieuwe FNP wethâlder?

En dan de FNP, hoe komt het met de huidige wethouder Durk Stoker? Ambieert hij nog een nieuwe periode met Maarten Offinga cs op het pluche van zometeen de Markstraat? Of komt er misschien een nieuwe FNP wethâlder??
Hoe het ook zei, Maarten Offinga beloofde woensdagavond al dat het in SWF geen Haagse toestanden worden. “Geen Haags gekonkel, het nieuwe college zal er voot 2 januari 2018 zijn!”

Informateur De Rouwe, hij deed die klus eerder ook al voor SWF, zal dan ook snel klaar zijn en Maarten? Die weet het al lang, maar zegt nog even niks!